Маринована капуста з буряком, як її роблять в Україні, називається “Пелюсткою” недаремно. Зовні порізані певним чином шматочки капусти рожевого кольору нагадують пелюстки троянди. Але ця не лише гарно, а й дуже смачно маринована капуста буде смаковитим доповненням для м'ясних, рибних та інших страв.
Рецептом, як замаринувати капусту з буряком, ділиться кулінарний експерт Євген Клопотенко.
Інгредієнти на трилітрову банку:
- капуста – 1,5-2 кг,
- буряк, попередньо запечений – 250-300 г,
- часник – 5 зубчиків,
- соняшникова олія – 3 ст. л.
Інгредієнти для маринаду на один літр води:
- цукор – 4 ст. л.,
- столовий оцет 9% – 100 мл,
- чорний перець – 5-6 горошин,
- лавровий лист – 2-3 шт.,
- сіль – 2 ст. л.
Приготування
Для маринаду:
- Вилийте до каструлі один літр води, додайте дві столові ложки солі, чотири – цукру, лаврові листи і чорний перець.
- Доведіть до кипіння, зменште вогонь та дочекайтеся розчинення солі й цукру.
- Зніміть каструлю з плити і влийте оцет, перемішайте. Дайте маринаду трохи охолонути.
Підготуйте складники маринованої капусти:
- Запечений у духовці буряк наріжте соломкою.
- Зубчики часнику розчавіть пласким боком леза ножа.
- Очищену від верхніх листків капустину наріжте квадратними шматочками, щоб вони нагадували пелюстки.
До трилітрової банки викладайте, чергуючи, шматочки капусти, буряк і зубчики часнику. Залийте теплим маринадом, зверху влийте олію і закрийте кришкою. Олія має запобігти утворенню плісняви та розмноженню бактерій.
Поставте банку в темному сухому місці за кімнатної температури. Через 3-5 днів капусту для зберігання переставте до холодильника чи іншого прохолодного місця. Зберігати таку капусту можна 1,5–2 місяці, залежно від температури.
Читайте також: