Щоб отримати ідеально підсмажений білок та напіврідкий жовток, вам потрібно буде взяти одну зубочистку. Варто зазначити, що цей спосіб підійде не всім людям, а лише тим, хто має на своїй кухні мікрохвильову піч.
Фахівці стверджують, що яєчня в мікрохвильовці вийде навіть смачнішою, ніж на сковороді. Отже, вам знадобляться:
- 2 яйця;
- 2-3 столові ложки води;
- 1 зубочистка.
Яйця готуються у мікрохвильовій печі по одному. Спочатку розбийте одне у миску, залийте невеликою кількістю води, зробіть у жовтку кілька проколів зубочисткою, а потім помістіть ємність з яйцем у мікрохвильову піч. Нагрівайте не більше 1,5 хвилини за потужності 600 Вт. Дістаньте, повторіть із другим яйцем.
У вас вийде ідеальна яєчня з чудово застиглим білком і напіврідким жовтком.
Як смажити яйце на сковороді без олії
Щоб посмажити яєчню на сковороді без олії, візьміть посудину і поставте її на середній вогонь, влийте воду і зачекайте, щоб вона закипіла. Тоді вбийте два яйця, накрийте кришкою. Наприкінці можете додайти сіль та спеції за смаком.
Як приготувати яєчню в духовці
Мало хто здогадується, що яєчню можна також посмажити у духовці. Однак для такого способу знадобиться невелика кількість вершкового масла. Візьміть ємність, яку можна ставити у духовку, змастіть маслом, розбийте всередину яйця.
Заздалегідь розігрійте духовку до 190 градусів. Поставте яйця і запікайте приблизно 7-10 хвилин (залежно від кількості яєць).
Краще не перетримувати яєчню надто довго, інакше жовток повністю звариться і страва вийде несмачною.
Читайте також: