Як швидко позбутися білих слідів солі на взутті: дієві методи, перевірені часом

Різне

Білі сліди на взутті – це та проблема, яка, напевно, не оминула нікого. Втім, є декілька перевірених методів, як позбутися цієї неприємності. Розповідаємо, як швидко й надовго позбутися білих слідів на вашому взутті.

Як швидко позбутися білих слідів солі на взутті: 4 дієві способи

  • Оцет. Для приготування розчину треба змішати оцет і воду в рівних пропорціях, а потім протерти забруднені місця ганчіркою, змоченою у засобі. Дайте взуттю висохнути природним способом – і сліди від солі зникнуть. Цей розчин видаляє білі плями, не завдаючи взуттю жодної шкоди.
  • Харчова сода. З невеликої кількості соди й води зробіть пасту, потім акуратно нанесіть її на забруднені ділянки. Потріть оброблені білі плями м’якою щіткою, а залишки соди витріть вологою ганчіркою. В такий спосіб ви не лише позбудетеся білих слідів, а й нейтралізуєте всі неприємні запахи.
  • Спирт. Нанесіть трохи спирту на чисту тканинну ганчірку та протріть нею білі сліди від солі. Цей метод добре підходить як для тканинного, так і для шкіряного взуття. Спирт не залишить на ньому жодних слідів, оскільки досить швидко випаровується.
  • Розчин лимонного соку. Сік лимона змішайте з водою у рівних частинах, а потім за допомогою ганчірки нанесіть на забруднені місця на взутті. Кислота допомагає розчинити плями від солі, тому ваше взуття за декілька хвилин стане чистим, наче нічого й не було. А ще від такого засобу на ньому залишиться приємний свіжий запах.

Читайте також:

Буде ідеально чистим без прання: як швидко освіжити одяг і позбутися плям

М'яка морква знову стане хрумкою: для цього вам знадобиться одна картоплина

Як виростити огірки на підвіконні: через місяць вже отримаєте щедрий урожай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *