Коли запрацює розмитнення авто в “Дії”: Федоров пояснив нюанси

Події

Верховна Рада почне розглядати оновлений законопроєкт про розмитнення авто 2024 року. Документ передбачає запровадження послуги з розмитнення авто через застосунок “Дія”.

Про це віцепрем’єр та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів у інтерв’ю “24 каналу”.

Розмитнення авто в “Дії” – коли почне працювати послуга

Федоров відповів на запитання, коли може запрацювати в “Дії” послуга з розмитнення авто.

“Ми б'ємося за цю послугу з бюрократією і з тими, хто не хоче зробити митницю прозорою. Ми вже реєстрували закони по розмитненню, але вони не були прийняті. Однак хочу сказати і зробити вам спойлер, що до кінця цього року зареєструють оновлений законопроєкт про розмитнення”, – повідомив міністр.

Він додав, що оновлений документ має підтримку великої кількості авторів-депутатів, “які вірять, що ця послуга може стати трансформаційною для митниці”. Законопроєкт підтримують і прем’єр Денис Шмигаль, і Міністерство фінансів.

Федоров сподівається, що відповідний законопроєкт буде зареєстрований у парламенті до кінця 2023 року.

“Буде зареєстровано вже новий закон. А в новому 2024 році, коли розпочне роботу парламент, можна буде його приймати”, – додав очільник Мінцифри.

Читайте провідні новини дня:

Яка користь від розмитнення авто в “Дії”

“Ця послуга дійсно може стати початком великої трансформації митниці, тому що вона виключатиме чиновника, як суб'єктивний фактор оцінки авто. Ми віримо, що вона буде першим кроком великої трансформації. І ми на це сподіваємось”, – пояснив Федоров.

Нагадаємо, у червні в Міністерстві цифрової трансформації анонсували, що розмитнення авто через застосунок “Дія” стане доступним вже 2023 року. Очікується, що ця послуга допоможе побороти корупцію на митниці.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *