Ізраїль та ХАМАС готові домовлятися про нове перемирʼя — Reuters

за кордоном

Ізраїль та бойовики ХАМАС готові домовлятися про нове перемирʼя для звільнення заручників, яких утримують терористи.

Про це інформує Reuters з посиланням на два джерела у єгипетських органах безпеки.

“Надії на мир з'явилися в суботу, коли джерело повідомило, що керівник ізраїльської розвідки розмовляв у п'ятницю з прем'єр-міністром Катару. ХАМАС наполягає на односторонньому визначенні списку заручників, які підлягають звільненню, і вимагає, щоб ізраїльські війська відійшли за заздалегідь визначену лінію, повідомили джерела”, – зазначається у повідомленні.

Співрозмовники видання повідомили, що Ізраїль погодився з пропозицією, щоб список склали представники ХАМАС, але хоче встановити часові рамки та побачити список осіб, щоб можна було визначити тривалість режиму припинення вогню. Також Ізраїль проти того, щоб відводити свої війська.

В свою чергу бойовики ХАМАС заявили, що будуть звільняти заручників тільки тоді, коли буде досягнуте припинення вогню.

Представник ізраїльської армії контр-адмірал Даніель Хагарі заявив: “Для мене важливо чітко заявити, що ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїлю) сповнена рішучості виконати завдання з ліквідації ХАМАСу”.

Офіційний представник Хамасу Самі Абу Зухрі сказав: “Ми відкриті до будь-яких зусиль, спрямованих на припинення ізраїльської агресії. Це основа для будь-якої дискусії”.

Джерела видання повідомляють, що Катар та Єгипет вимагають відкрити контрольно-пропускний пункт Керем-Шалом та надати гуманітарну допомогу жителям Гази до початку будь-яких переговорів.

В свою чергу ізраїльський чиновник заявив, що допомогу дозволили доставити в Газу, після того, як єгипетські джерела спочатку повідомили, що вона була затримана.

У неділю КПП Керем-Шалом між Ізраїлем і Газою був вперше відкритий для доставки гуманітарної допомоги. Повідомляється, що це дозволить подвоїти кількість гуманітарної допомоги для жителів Гази.

“Днем раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, схоже, продемонстрував відкритість до переговорів, але пообіцяв зберегти інтенсивний військовий тиск”, − пише видання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вперше під час війни Ізраїль дозволив перехід в Сектор Гази для ввезення гуманітарної допомоги.

Крім того, ми раніше інформували, що внаслідок удару ізраїльської армії у Секторі Гази загинув працівник французького консульства.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *