2024 року коронавірусна інфекція може отримати новий штам: людству потрібно готуватися

Коронавірусна інфекція 2024 року продовжить ширитися світом. COVID нікуди не зникне, через що лікарі закликають суспільство готуватися до нових штамів.

Про це йдеться в публікації AARP.

Як зазначається, наступного року прогнозовано з’являться нові штами вірусу COVID-19. У перші роки коронавірус отримав варіації Альфа, Бета, Дельта та Омікрон.

“Єдиною константою в усій цій справі є постійні зміни. Тому люди повинні очікувати, що вірус продовжуватиме розвиватися“, – заявив доктор медичних наук, дослідник COVID-19 Зіяд Аль-Алі.

За його словами, мутації вірусу відбуваються постійно, через що медикам доведеться змінювати вакцини та підлаштовувати їх під нові штами.

“Мене хвилює те, що якщо вони розвиватимуться в іншому напрямку і поточні вакцини застаріють, тоді нам доведеться розробити нові, або наші поточні життєво важливі противірусні препарати застаріють і нам доведеться розробити нові”, – зауважив Аль-Алі.

Вчені також підкреслили, що чим більше коронавірус циркулює у світі, ти більше у нього з’являється можливостей мутувати.

“Якщо люди захищають себе від COVID-19, це допомагає запобігти появі нових варіантів інфекції. Кожен новий випадок є місцем для розвитку нового штаму”, – заявила експертка в галузі громадської охорони здоров'я Джоді Гест.

Нагадаємо, що від початку епідемічного підвищення в Україні вже 1,3 мільйона громадян захворіли на коронавірус.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *