Як запекти яблука в духовці без начинки, як приготувати з сиром, корицею, медом

Різне

Чому печені яблука такі корисні

Під час запікання яблука зберігають усі вітаміни та мінерали, які є у свіжих плодів. Це вітаміни  груп A, В, С, Е, Н, РР, залізо, калій, кальцій, магній, а також фосфор, мідь, нікель інше.

Печені яблука ще корисніші за свіжі, тому що:

  • покращують роботу шлунково-кишкового тракту, підходять людям із дисбактеріозом, їх варто вживати при холециститі,
  • пектин, який утворюється під час запікання, виводить зайвий холестерин,      
  • нормалізують роботу печінки та нирок,
  • сприяють відновленню складу крові й лімфи,
  • зміцнюють імунітет,
  • очищають організм від шлаків і токсинів,
  • знижують ризик виникнення інфарктів і інсультів.

Печені яблука м'якші за свіжі, їх можна вживати людям із виразкою шлунка чи проблемами зі зубами, варто їсти під час схуднення.

Як запекти яблука в духовці, мікрохвильовій печі

Запеченими яблуками можна замінити солодощі та десерти, навіть якщо запікати яблука без нічого.

Як правильно запекти яблука без нічого в духовці, мікрохвильовій печі

  • Для цього вимийте цілі плоди, видаліть із них серцевину, покладіть на деко.
  • Поставте деко разом з яблуками в духовку на 10 хвилин за температури 180 градусів.
  • Так само готуються яблука в мікрохвильовці, збільшиться лише до 20 хвилин час приготування.

Печені яблука з начинкою – з сиром, родзинками, медом

Комбінувати начинку можна по-різному

Як запекти яблука з сиром

Інгредієнти:

  • яблука – 4 шт.,
  • родзинки – 2 ст. л,
  • сир середньої жирності – 120 г,
  •  вершкове масло – шматочок,
  • мед – 1 ст. л.

Запікаємо яблука з сиром

  • Яблука очистимо від серединок, при цьому протикати їх наскрізь не можна.
  • Родзинки замочити гарячою водою.
  • Для начинки слід змішати мед, сир та родзинки,
  • Потім цією сумішшю потрібно начинити плоди.
  • Щоб десерт вийшов ніжнішим, зверху на кожне яблучко помістити невеликий шматочок вершкового масла.
  • Фрукти потрібно викласти в форму для випічки та відправити в духовку на пів години, температура повинна бути не вище 180 градусів.

Готовність страви можна перевіряти зубочисткою.

Яблука, запечені з корицею та медом

Інгредієнти:

  • яблука – 2 шт.,
  • мед – 1 ст.л,
  • кориця – 1 ч.л
  • вершкове масло – 10 г.

Запікаємо яблука з корицею

  • Яблука помити, розрізати на половинки. Видалити з кожної половинки серцевину.
  • Викласти яблука у жаростійку форму. Посипати корицею та полити медом.
  • Зверху покласти по невеликому шматочку вершкового масла.
  • Зверху можна накрити форму з яблуками фольгою і поставити  у розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин.
  • Періодично потрібно перевіряти яблука на готовність.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *