В Японії виявили рештки стародавньої істоти розміром з автобус

Технологія

Вчені в Японії виявили останки унікального мазозавра – істоти, яка понад 72 мільйони років тому могла жити в Тихому океані. 

Про це пише Science Alert.

Істота була розміром з автобус і не була ссавцем, незважаючи на свою теплокровність.

Як з’ясували вчені, тварина мала голову, схожу на крокодилячу та бінокулярний зір, а також чотири величезні веслоподібні кінцівки, і, можливо, плавець на спині, як у акули.

“Немає жодного сучасного аналога з подібною морфологією тіла – від риб до пінгвінів і морських черепах. Ніхто з тварин не має чотирьох великих ластів, які вони використовують у поєднанні з хвостовим плавцем”, – каже палеонтолог Такуя Коніші з Університету Цинциннаті. 

Раніше в англійському графстві Дорсет зі скель так званого Юрського узбережжя витягли гігантський череп морського чудовиська.

Нагадаємо, вчені наблизилися до розгадки можливої причини вимирання динозаврів близько 66 мільйонів років тому. В новому дослідженні вчені стверджують, що динозаври загинули зовсім не від удару астероїда. За словами команди з Королівської обсерваторії Бельгії, основною причиною масової загибелі життя на Землі став пил із подрібненої породи, викинутий в атмосферу планети. Передбачається, що він заблокував сонце і перешкоджав фотосинтезу рослин.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *