Як вдалося збити три російські Су-34: припущення експерта

Війна

Щоб вразити російські бомбардувальники Су-34 на півдні України українські підрозділи ППО могли застосувати комплекс Patriot або SAMP/T, дальність яких по аеродинамічних цілях сягає 160 км та 150 км відповідно. Ймовірно, для цього влаштували засідку.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу “Еспресо” провідний науковий співробітник Державного музею авіації Валерій Романенко. 

“Я не можу знати, як конкретно був досягнутий цей видатний результат. Але з медіа відомо, що кілька днів тому ми отримали другий німецький ЗРК Patriot, дальність якого сягає по аеродинамічних цілях 160 км. Крім того, у нас є ще такий італо-французький комплекс SAMP/T, у якого теж дальність по аеродинамічних цілях десь 150 км”, – зауважив експерт.

Валерій Романенко вважає, що вразити російські літаки вдалося за допомогою влаштованої засідки. 

“Я думаю, що методом засідки один з цих комплексів спрацював по російських літаках, які нахабно пробували знову закидати бомбами наші наземні війська”, – припустив він.

За словами Валерія Романенка, на початок війни у росіян було 140 одиниць таких літаків. Торік вони втратили близько десятка Су-34, а у 2023 році ще 5 (4 збито українськими військами і ще один вони самі розбили).

Нагадаємо, у травні 2023 року над Брянською областю РФ підрозділи зенітно-ракетного комплексу Patriot за лічені хвилини знищили пʼять ворожих повітряних цілей, серед яких були два літаки та три гелікоптери.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *