Чим загрожує Україні втрата підтримки Заходу: в ISW описали похмурий сценарій

Війна

Військова підтримка України з боку Заходу є єдиною можливістю перешкодити президенту-диктатору РФ Володимиру Путіну досягти своїх цілей у війні. Натомість припинення допомоги призведе до того, що країна втратить здатність стримувати окупантів.

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти наголошують, що нинішня позиційна війна в Україні характеризується нестійкою ситуацією, яка не є безвихідною, бо легко може змінитися залежно від ухвалених на Заході рішень. Західна підтримка в галузі безпеки сприяє можливості ЗСУ відбивати російські атаки, а також звільняти від ворога додаткові території.

Таким чином, наголошують в ISW, продовження надання цієї підтримки видається єдиною можливістю перешкодити досягненню президентом Російської Федерації Володимиром Путіним своїх цілей в Україні.

“Тривала допомога Заходу в галузі безпеки, яка дає змогу українським силам відбивати поточні й майбутні наступальні зусилля Росії та звільняти більше української території, є єдиним курсом дій на цей момент, який може зробити Росію нездатною досягти максималістських цілей Путіна в Україні”, – йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше аналітики ISW заявляли, що затримка західної допомоги загальмує контрнаступ ЗСУ цієї зими. Зазначається, що українські сили мають дефіцит 122-мм і 152-мм снарядів по всій лінії фронту. Саме через нестачу зброї ЗСУ змушені перерозподіляти артилерійські боєприпаси і переплановувати військові завдання.

Крім того, генерал Олександр Тарнавський наголосив, що українські війська згортають деякі операції через брак західної допомоги. За його словами, Сили оборони України зіткнулися з нестачею на фронті артилерійських снарядів.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *