Росія не готова програвати війну: Подоляк про так звані сигнали Кремля про “перемир’я”

Війна

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Росія все ще хоче повної капітуляції України, тому так звані мирні переговори неможливі.   

Про це він розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ. 

“Сьогодні жодні переговори з Росією неможливі, тому що РФ виставляє як початкову диспозицію ультиматум – ви повинні капітулювати. Тобто, поки Росія не зазнає поразки або поки не опиниться в повноцінній ізоляції, Російська Федерація не піде на переговори (на українських умовах – ред.). Вона не готова програвати війну, тому переговорних позицій немає”, – сказав він.

Подоляк також додав, що в іншому випадку переговорний процес буде мати вигляд, як спроба ще раз примусити Україну капітулювати, юридично залишити за Росією певні території, відмовитися від свого суверенітету і поступово деградувати в бік маріонеткової держави. 

“І рано чи пізно Росія доокупує, дозахопить цю територію. Ось переговорний процес, який би влаштував Російську Федерацію. Все інше її не влаштовує”, – резюмував радник голови ОП.

Нагадаємо, видання The New York Times з посиланням на оточення Путіна писало, що попри заяви про наміри продовжувати війну в Україні російський президент висловлює дипломатичними каналами готовність до припинення вогню та переговорів.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *