“Приліт” у Феодосії: стало відомо, куди росіяни забрали кораблі

Війна

Після ракетного удару ЗСУ по порту окупованої Феодосії в Криму росіяни вирішили передислокувати свої кораблі. Адже загарбники відчувають загрозу. 

Про це в ефірі телемарафону розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

“За мародерським принципом окупанти забрали все, розуміючи що загроза реальна. Зараз частину (кораблів – Ред.) вони намагаються тримати у відкритому морі, а більшість розподілено між бухтами Новоросійська. Також деякі кораблі поки що залишаються у Севастополі. Але очевидно, що росіяни вже збирають речі”, – наголошує вона.

Також Гуменюк зауважує: стосовно військових бойових кораблів РФ у Криму наразі немає сталої цифри, бо ворог продовжує маневрування.

“Один із великих десантних кораблів, очікуючи завершення своєї долі, продовжує курсувати між Севастополем і Новоросійськом, перевозить майно. Очевидно, вони виводять усе, що можуть. Попри заяви росіян, інфраструктура портів це теж законний об'єкт для ураження, який забезпечує спорядження тих самих військових кораблів”, – пояснила представниця ЗСУ.

Нагадаємо, в ніч проти 26 грудня у Феодосії було знищено великий десантний корабель “Новочеркаськ”. Опозиційні кримські ЗМІ писали, що це судно привезло до окупованого півострова боєприпаси з Ірану.

Українські Повітряні сили повідомили, що корабель був атакований крилатими ракетами. Якими саме – не уточнили. Експерти вважають, що це могли бути Storm Shadow. 

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *