Чому дуже хочеться молочних продуктів: лікарі назвали несподівані причини

Здоровя

У вас раптом виник великий потяг до молочних продуктів, хоча раніше такого не було? Це можуть бути перші дзвіночки проблем зі здоров’ям, на цьому наголошують лікарі й науковці. Розповідаємо, про які саме захворювання свідчить надмірна тяга до молочних продуктів.

Чому дуже хочеться молочних продуктів

  • Дефіцит вітамінів і корисних речовин в організмі. Молочні продукти багаті вітамінами А, С, В, D, кальцієм, фосфором, магнієм і цинком. Якщо вашому організмові не вистачає цих корисних мікроелементів, вам хотітиметься випити кефіру чи молока. Щоб перевірити нестачу вітамінів, можна зробити аналіз крові.
  • Проблеми з кишківником. Якщо вам раптово захотілося молочки, отже, мікрофлора вашого кишківника потребує корисних бактерій. Молочні продукти добре засвоюються організмом і не подразнюють кишківник.
  • Стадія предіабету. Такий стан може тривати 6-12 років, а потім виникає діабет другого типу, оскільки у крові не вистачає глюкози для утримання належного енергетичного балансу в організмі. І якщо рівень глюкози недостатній, виникає потяг до солодощів і молочних продуктів.
  • Проблеми зі щитоподібною залозою. Цей орган залежить від гормонів, і коли відбуваються різкі зміни в харчуванні, наприклад, дієта, виникає потяг до певних продуктів, зокрема молочних.
  • Стресові стани. Якщо ви тривалий час перебуваєте в емоційній напруженості, тоді виникає бажання заїсти свій настрій і тривоги солодощами чи молочними продуктами. Стрес не варто заїдати, бо це може призвести до проблем із зайвою вагою. Краще добре відпочити, більше гуляти на свіжому повітрі і спілкуватися з друзями.

Читайте також:

Не варто їсти багато цієї зелені, вона може стати небезпечною для здоров’я

Серце працюватиме до 100 років, як мотор: людям похилого віку треба їсти ці дві каші

Що буде, якщо умиватися звичайним твердим милом: відповідь експерта вас неодмінно вразить

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *