Не таємниця, що квашена капуста – один із найкорисніших продуктів для людського організму, особливо взимку. Це незамінне джерело необхідної організму аскорбінової кислоти, продукт, що виводить з організму холестерин, суперпродукт для кишківника.
Квашену капусту можна подавати як закуску або готувати з нею безліч смачних салатів. Ділимося рецептами найсмачніших із них.
Салат із квашеної капусти та грибів
Інгредієнти:
- капуста квашена – 100 г,
- гриби солоні – 100 г,
- цибуля ріпчаста – половинка,
- олія – 1 ст. л.,
- зелень петрушки, цукор, кмин (насіння) – за смаком.
Приготування:
- Солоні гриби наріжте скибочками, цибулю – кубиками.
- Додайте до квашеної капусти гриби, цибулю, цукор і насіння кмину.
- Заправте олією. Під час подавання посипте зеленню.
Салат із квашеної капусти з оселедцем
Інгредієнти:
- капуста квашена – 500 г,
- олія – 2 ст. л.,
- оселедець – 1 шт.,
- яйце – 1 шт.,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
Приготування:
- Квашену капусту віджати, заправити олією і дрібно нарізаною цибулею.
- Підготовлений оселедець нарізати шматочками, покласти на тарілку, прикрасити кружальцями круто звареного яйця.
- Викласти до оселедця капусту.
Салат із квашеною капустою, сиром та яйцями
Інгредієнти:
- капуста квашена – 250 г,
- сир твердий – 100 г,
- цибуля – половинка,
- яйця – 2 шт.,
- петрушка – кілька гілочок,
- олія рослинна – 3 ст. л.,
- мед – 1 ч. л.,
- сік лимонний – 2 ст. л.
Приготування:
- Капусту трохи подрібніть, додайте нарізану кубиками цибулю.
- Яйця круто відваріть. Сир і яйця наріжте соломкою. Додайте до салату.
- Змішайте рослинну олію з медом і лимонним соком. Заправте салат.
- Подрібніть петрушку і також додайте до салат.у
Салат з квашеної капусти з яблуками та шинкою
Інгредієнти:
- капуста квашена – 350 г,
- яблука – 2 шт.,
- шинка варена – 200 г,
- сметана – 200 г,
- петрушка – 20 г,
- фундук – 50 г,
- сіль, цукор, перець мелений білий – за смаком.
Приготування:
- Яблука наріжте скибками. Додайте до віджатої капусти та перемішайте, щоб вони не потемніли.
- Наріжте шинку соломкою і перекладіть до салату.
- Подрібніть петрушку, горіхи та додайте до решти інгредієнтів.
- Заправте салат сметаною, приправте сіллю, цукром і перцем.
Салат з квашеної капусти з апельсином і волоськими горіхами
Інгредієнти:
- капуста квашен – 300 г,
- апельсин – половина,
- цукор – 1/3 ч. л.,
- горіхи волоські – 30 г,
- олія рослинна – 2 ст. л.,
- зелень –за смаком.
Приготування:
- Якщо капуста кисла, промийте її холодною кип'яченою водою, відіжміть. Додайте цукор і дайте їй настоятися.
- М'якоть апельсина наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх до капусти і додайте нарізану зелень та обсмажені подрібнені горіхи.
- Заправте олією й апельсиновим соком. Перемішайте.
Читайте також: