Потрусило добряче: що відомо про нічні вибухи у Бєлгороді

Ексклюзив ТСН

Чергова гучна ніч минула в російському Бєлгороді. Ввечері, 4 січня, близько 23:00 у місті лунала повітряна тривога – згодом місцеві чули десятки вибухів та почали показувати у соцмережах відео “прильотів”.

Про чергову відплату за російський ракетний терор проти України – в ексклюзиві TСН.ua.

У Міноборони РФ стверджують, що Бєлгород вкотре обстрілювали з ракетного комплекса “Вільха”. Це українська розробка – нащадок радянського РСЗВ “Смерч”. Заявлена дальність враження “Вільхи”-  близько 110 кілометрів. 

За словами очевидців, прилетіло на вулицю Макаренка – це східна околиця міста.  Бєлгородців “потрусило” добряче – шмаття того, що впало у двір житлового масиву, не тільки повибивало там шибки, але й понівечило припарковані автівки – одна з них взагалі перевернулась. 

Звісно, на місце падіння ракети збіглись місцеві пропагандисти і впевнено заявили, що у всьому винні українці. Цікавий і той факт, що район, в який нібито прилетів снаряд, називається українським словом Крейда. 

Приїхав на місце і губернатор Бєлгородської області Гладков. За його словами, внаслідок чергової “безжальної” атаки ЗСУ пошкоджено аж 130 вікон, 30 машин і поранені двоє росіян.

Варто нагадати, що 30 грудня 2023 року, за день після нищівної російської терористичної ракетної атаки на Україну, був атакований і російський Бєлгород. За даними Міноборони РФ, атакували місто також з “Вільхи”. Тоді загинули 24 росіяни та понад 100 отримали поранення. 

В українських спецслужбах стверджують – Україна не цілить по цивільних об’єктах, а події в центрі Бєлгорода – наслідок безвідповідальної робити російської ППО, повідомили джерела “Суспільного”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *