Приїхали до матері на свята і загинули: моторошні подробиці ракетного удару по Донеччині – скільки жертв

Ексклюзив ТСН

Росія вбила пʼятьох дітей на Донеччині. Обстріляла ракетами С-300 Покровськ і сусіднє село Рівне. Тіло трирічної дівчинки та ще двох дорослих напередодні витягнули з-під завалів. Ще шукають щонайменше вісьмох людей, серед яких чотири дитини. Рятувальники разом із собаками-пошуківцями вилучили з пів сотні фрагментів тіл. Ракети поцілили у приватний сектор і геть рознесли будинки, в яких мешкало по кілька сімей.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко.

В селі Рівне окупанти вбили три покоління сім'ї: рідні приїхали до батьків на свята

У невеликому селі Рівне на Донеччині триває розбір завалів під звуки повітряної тривоги. Керівниця Павлоградського пошуково-рятувального загону “Antares” Лариса Борисенко каже, що під завалами, ймовірно, живих людей уже немає, а тому шукають лише тіла покійних.

Беша і Хана – собаки-пошуківці – винюхують усе навколо і повсякчас вкладаються на живіт. Це означає, що тут можуть бути людські рештки. Працівники пошукової місії беруть невеличкий зелений пакет і серед будівельного сміття руками дістають рештки людських тіл.

З-під будівельного сміття, яке ще донедавна було будинком, рятувальники дуже обережно дістають фотографії сімʼї, яка тут жила. Поряд з осколками від снаряду, який їх убив. Весільне фото, ось і туфлі, які на них зображені”, – каже Юлія Кирієнко.

Тут мешкало три покоління однією родини Самохвалових – кажуть сусіди. Вони всі разом зібралися на свята. Молодший син Олександр із дружиною та двома дітьми трьох і семи років приїхав до матері. Вона тут жила з девʼятирічним онуком, батько якого служить у війську. Сусідка Ірина згадує, господиня обійстя вдень заходила до неї в гості. А через годину прилетіли російські ракети.

Тіло наймолодшої дитини, 3-річної дівчинки, та її мами рятувальники дістали з-під завалів на світанку. Інших шукають і досі.

Сусід родини каже, що після одужання хоче відплатити росіянам за терор

Олександр, ще один сусід загиблих, і сам поранений уламками від скла. Він приїхав з лікарні, щоб знайти документи. Стоїть посеред свого розтрощеного будинку і ледь стримує сльози, коли говорить про загиблу сусідську сімʼю.

“На душі порожнеча. Жаль дітей. Я розіслав своїм родичам, які живуть у Росії, своє фото і сказав, якщо одужаю, піду обов'язково мститися”, – каже житель села Рівне Олександр Бутирін.

У Покровську шукають фрагменти тіл

У Покровську теж триває розбір завалів. Рештки тіл тут складають до картонних коробок, бо білий мішок, який лежить під ногами, вже повний.

Житель Покровська Володимир Молодший показує те, що залишилося від його будинку і обійстя сина, яке будували всією родиною. Вони з дружиною вцілили. Чоловік каже, щойно стихло, побіг витягувати сусідку.

Те, що два будинки просто зникли, а замість них чимала вирва, Володимир побачив лише зранку. Каже, у них жили сімʼї переселенців з двома дітьми. Приїхали сховатися від бойових дій, які за пів сотні кілометрів звідси.

“Тут жили з Авдіївки”, – каже Володимир.

Скільки насправді загинуло людей – у поліції не кажуть, поки не проведуть експертизу рештків. Попередньо шукають вісьмох.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Ракета прилетіла просто в будинок! Собаки допомагають знайти фрагменти загиблих

Нагадаємо, що росіяни 6 січня вдарили по Донеччині ракетами С-300. Основний удар припав на Покровськ і село Рівне Покровського району.

В селі Рівне на Донеччині після атаки РФ повністю знищено приватний житловий будинок, в якому мешкало шестеро осіб, з них троє дітей.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *