Антиконституційний законопроєкт про мобілізацію розглянуть без правок у першому читанні – нардеп

Події

Оборонний Комітет Ради збирається ухвалити антиконституційний законопроєкт про мобілізацію в першому читанні без правок.

Про це повідомив у коментарі ТСН.ua народний депутат від фракція “Слуга народу”, представник профільного Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.

“Окремого комітетського законопроєкту точно не буде. Ми голосуватимемо в першому читанні його в тій редакції, в якій зареєстрував Кабмін. Але до другого читання народні депутати будуть подавати правки, з урахуванням соціальних питань, враховуючи безпекові виклики”, – підкреслив ТСН.ua народний депутат.

Законопроєкт про посилення мобілізації: останні новини

Стало відомо, що в четвер, 11 січня, народні депутати розглядатимуть у першому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, який викликав резонанс у суспільстві через суперечливі пункти.

Раніше нардеп Ярослав Железняк повідомив, що урядову версію нового законопроєкту про мобілізацію можуть ухвалити в першому читанні з рекомендаціями комітету щодо змін тексту (під час доопрацювання у другому читанні). Тобто в тексті законопроєкту залишать усі скандальні й суперечливі норми.

Водночас джерела ТСН.ua у Комітеті кажуть, що міжнародні організації рекомендують доопрацювати новий законопроєкт про мобілізацію. Якщо ж антиконституційний закон ухвалять, як є, це стане поганим сигналом для усього світу.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *