В ГУР вказали на серйозну проблему Росії щодо виробництва ракет

Війна

Німецьке видання Welt написало, що Росія нібито може вийти на рівень виготовлення 200 ракет на місяць 2024 року, а також випускає 2 млн боєприпасів великого калібру на рік.

Це прокоментував представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

“Якщо ми говоримо про запаси ракетного озброєння, зокрема, умовно “високоточного”, як вони його називають, то все, що вони виробляють, фактично відразу й використовується для продовження цієї злочинної війни проти України. Вийти на запаси рівня до повномасштабного вторгнення, довоєнного вони не можуть”, – сказав Юсов.

Водночас розвідка каже, що у росіян досі залишається значний потенціал — вони намагаються нарощувати виробництво різної номенклатури. Це загрожує Україні й потребує додаткових заходів підтримки для захисту українського неба, систем протиповітряної та протиракетної оборони.

“Хоча плани відрізняються від результатів. Але, звичайно, певне посилення оборонного комплексу в них присутнє”, – зазначив представник української розвідки.

Нагадаємо, раніше представник ГУР Вадим Скібіцький заявив, що оборонна промисловість Росії здатна виробляти 2 мільйони боєприпасів 122 та 152 мм на рік. Водночас Росія не змогла 2023 року повністю забезпечити потреби своєї армії. Дефіцит боєприпасів склав близько пів мільйона снарядів.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *