Не сплатив понад 700 млн грн податків: керівнику ще однієї компанії обрано запобіжний захід

Події

Другому фігуранту справи про ухилення від сплати 767 млн грн податків обрано запобіжний захід. Йдеться про заставу в розмірі понад 121 млн грн. 

Про це пише Бюро економічної безпеки України.

Деталі справи

Фігуранта підозрюють в ухиленні від сплати податків, легалізації коштів одержаних злочинним шляхом та службовому підробленні. 

“Підозрюваний є керівником однієї з компаній, що підконтрольні відомому конвертатору. За попередньою інформацією, “король обналу” координував злочинну діяльність підприємств, перебуваючи закордоном”, – йдеться у повідомленні. 

За даними правоохоронців, згадувані підприємства протягом тривалого часу:

  • ухилялися від сплати податків;
  • надавали нелегальні послуги переважно великим мережам роздрібної торгівлі та іншим суб'єктам господарської діяльності.

Наразі підтверджена загальна сума збитків 767 млн грн. При цьому у БЕБ підрахували, що обсяг фінансових операцій з ПДВ цієї групи компаній за 2020-2023 роки складає 21 млрд грн. 

“Наразі вживаються заходи щодо встановлення остаточної суми збитків, завданих бюджету. Досудове розслідування за ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України триває”, – підсумували у Бюро.

Нагадаємо, в Одесі прихильниця “руского міра” на посаді очільниці банку приховала понад 100 млн грн податку.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *