Чому РФ під час ранкового ракетного удару не застосувала “Калібри” – експерт назвав проблему окупантів

Війна

Військовий експерт Олександр Коваленко пояснив, чому окупаційна армія Росії під час ракетного удару по Україні вранці 13 січня не застосувала ракети “Калібри”.   

Про це він написав у своєму Telegram.

Так, за його словами, застосування крилатих ракет “Калібр” зараз утруднене, оскільки в Новоросійську, куди втекла Чорноморська флотилія із Севастополя, не облаштовано інфраструктуру для обслуговування та зберігання ракет цього типу.

“Наразі росіяни перевозять КРМБ “Калібр” з 3413 ракетно-технічної бази, що в Сухарній Балці, ймовірно, на 1061-й арсенал комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових речовин в Натухаєвську, Краснодарського краю. Але говорити про те, що весь інфраструктурний ланцюжок налагоджений і працює рано, а тому КРМБ “Калібр”, яких тільки від 25 вересня по 13 січня могло бути вироблено понад 220 одиниць, поки не можуть стати повноцінною компенсацією Х-101/555 /55 під час ударів по Україні”, – зауважив Коваленко.

Нагадаємо, 13 січня армія РФ завдала ракетного удару по Україні крилатими, аеробалістичними, балістичними, авіаційними та зенітно керованими ракетами, а також ударними безпілотниками. ППО знищила вісім крилатих ракет.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *