Як колір волосся впливає на здоров’я і тривалість життя: приголомшливі висновки експертів  

Здоровя

Вчені всього світу неодноразово проводили експерименти, анкетування та дослідження цього питання. Втім, результати суттєво різняться між собою. Якщо у вчених із Великої Британії є висновки того, що руді та чорняві мають шанси жити довше, то американські науковці заявляють, що люди, у яких світлий колір волосся, мають більший потенціал до довготривалого життя. Розповідаємо, яких висновків дійшли вчені стосовно того, як колір волосся впливає на тривалість життя.

Як колір волосся впливає на здоров’я і тривалість життя

Учені з Кембриджського університету провели аналіз ДНК у пів мільйона людей і зробили разючі висновки. Під час дослідження виявлено, що рудоволосі люди можуть жити значно довше, бо їхні генетичні особливості роблять організм стійкішим до вікових захворювань.

Також англійські вчені запевняють, що темноволосі мають високий потенціал до довготривалого життя. І в цьому ключову роль відіграє темний пігмент меланіну, оскільки він захищає шкіру від УФ-проміння, яке спричиняє захворювання на рак і супутні хвороби.

Своєю чергою американські вчені провели анкетування понад 200 тисяч осіб та проаналізували їхні геноми. Під час дослідження було з’ясовано, що у світловолосих людей статеве дозрівання настає пізніше, тому вони мають значно більші шанси досягти старості. Тоді як ранній пубертат може значно підвищити ризики захворювання серця та розвиток діабету ІІ типу. Тобто у світловолосих людей значно менше шансів на інфаркт, інсульт і діабет.

Читайте також:

Які солодощі лікують грип і застуду: ці ласощі вмить поставлять вас на ноги

8 продуктів, які допоможуть зберегти психіку та нерви: що треба їсти, щоб позбутися тривоги

Чи можна пити зелений чай за підвищеного тиску

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *