Як за 10 хвилин прибрати дім перед приходом гостей: чистота збережеться надовго

Різне

Гості на порозі, а у вас не прибрано? Напевно, кожен з нас був у такий ситуації. Втім, є кілька порад від досвідчених господинь та професійних клінерів, як швидко навести лад у квартирі чи будинку. Розповідаємо, які сім простих кроків приведуть до бездоганної чистоти у вашій оселі всього за десять-п’ятнадцять хвилин.

Як швидко навести лад у домі: 7 простих кроків

  1. Провітрювання. Спочатку варто відчинити вікна та зробити провітрювання. Свіже повітря в оселі створить атмосферу чистоти й затишку.
  2. Музика. Так, порада може здатися дивною, але під час прибирання варто вмикати музику. Вчені довели, що рухи стають швидшими і чіткішими під час прибирання, коли грає ритмічна музика.
  3. Прибирання в кімнаті. Треба зібрати всі речі, які лежать не на своїх місцях, щоб звільнити захаращений простір. Також витріть пил на всіх видимих поверхнях, де це необхідно.
  4. Передпокій. Біля входу варто підтримувати охайність та чистоту. Приберіть зайвий одяг у шафи, сховайте взуття на полиці. Всі шапки, шарфи та рукавички також поскладайте якомога подалі від очей.
  5. Туалет. Засипте дезінфікувальний засіб в унітаз на кілька хвилин, якщо є домашні тварини, замініть наповнювач у лотку, освіжіть приміщення. Також слід перевірити запас туалетного паперу.
  6. Ванна кімната. Обов’язково замініть рушники на чисті, протріть дзеркало та інші видимі скляні поверхні від розводів та слідів води. Сховайте всі особисті засоби гігієни, зокрема зубні щітки, вичавлені тюбики з пастою тощо. Покладіть новий шматок мила для рук.
  7. Кухня. Тут варто прибрати брудні рушники, перевірте чистоту усіх поверхонь, включаючи ручки меблів, кран та раковину. Вимийте увесь брудний посуд, а залишки їжі сховайте в холодильник.

Читайте також:

Старі рушники стануть новими: махрові будуть, як пух, а кухонні – неначе щойно з магазину

Ніколи так не робіть: чому не можна зберігати молоко у дверцятах холодильника

Більше виловлювати ложкою не треба: як зібрати всю пінку з бульйону за раз

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *