Твердий сир засохнув: простий спосіб, щоб “реанімувати” продукт за 30 хвилин

Різне

Після цього продукт стане таким самим смачним, як був раніше. А щоб “реанімувати” сир, що засохнув, вам знадобиться всього лише одна рідина. Вона є практично в кожному холодильнику. Та навіть якщо її ви не знайдете на кухні – вона коштує копійки.

Йдеться про молоко. Візьміть достатньо глибоку миску, покладіть у неї сир, який засохнув, налийте зверху молоко так, щоб воно повністю покрило продукт.

Залиште на 30 хвилин, а потім дістаньте сир, протріть насухо чистим паперовим рушником і покладіть до холодильника. Вже після того, як ви відріжете перший шматок сиру, зрозумієте, що він знову став м'яким і свіжим.

Що потрібно знати про зберігання твердого сиру

На жаль, тверді сири мають властивість підсихати. Особливо часто таке трапляється, якщо їх неправильно зберігати. Тож що треба знати?

Ключовою є правильна температура. Тверді та напівтверді сири найкраще зберігаються за температури 6-8 градусів.

Також важливим є місце зберігання. Найкраще, якщо ви будете зберігати цей продукт далеко від інших. Так ви зможете уникнути неприємного змішування запахів, що зіпсують весь смак сиру. Найкраще загорнути твердий сир у бавовняну тканину чи вологий паперовий рушник. Завдяки цьому продукт зберігатиметься свіжим довше.

Як зрозуміти, що сир зіпсувався

Якщо продукт довгий час лежав у холодильнику у відкритій упаковці і ви сумніваєтеся, що він ще їстівний, це можна легко перевірити.

Передусім вам допоможе ваш нюх. Запах сиру має бути слабким, ледь помітним, не відрізнятися від природного. Якщо ви помітили, що запах змінився, краще викинути продукт у смітник.

Зверніть увагу і на зовнішній вигляд сиру. Якщо ви помітили на ньому білі чи сині плями, це свідчить про появу плісняви. Пам'ятайте, що навіть відрізавши шматок, який зіпсувався, ви не врятуєте решту продукту. Такий сир краще також якнайшвидше викинути.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *