18 січня – яке церковне свято, в жодному разі не порушуйте одну важливу заборону

Різне

Сьогодні, 18 січня, в православному календарі день пам’яті святителя Афанасія. Святитель Афанасій був одним із найвидатніших отців Церкви і захисників православної віри. Він народився 295 року в Олександрії та отримав релігійне виховання в пустелі від Святого Антонія Великого. Був дияконом і секретарем олександрійського єпископа Олександра та взяв активну участь у Першому Вселенському Соборі, де він заперечував аріанське вчення про нерівність Сина Божого Отцеві. Після смерті Олександра він став єпископом Олександрії і продовжував боротися з аріанством, за що його п’ять разів виганяли з кафедри. Він написав багато творів на захист православної догматики, а також біографію Святого Антонія Великого, яка мала великий вплив на розвиток монашества. Афанасій помер 373 року та був проголошений святим і церковним учителем. Його мощі зберігаються в Венеції.

Прикмети 18 січня

  • Снігопад і заметіль – до ранньої весни.
  • Тепла погода у другій половині дня – до сонячної весни.
  • Відлига – до холодного й дощового літа.

Що сьогодні не можна робити

Наші предки вірили, що цього дня в жодному разі не можна ходити на побачення і домовлятися про весілля, інакше час буде витрачено даремно, тому що почуття скоро минуть і стосунки завершаться.

Що можна робити сьогодні

В давнину селяни виготовляли своїми руками оберіг, який захищав від нечистої сили. Вірили, що такий талісман матиме велику силу. Краще день провести вдома у спокійній атмосфері, зайнявшись рукоділлям чи домашніми справами.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *