Ігнат назвав найболючіші втрати для армії РФ у Криму

Події

Знищення крейсера “Москва” у квітні 2022-го – це геніальна та найкраща операція Сил оборони України. Участь у ній взяли і повітряні, і військово-морські сили, і навіть Bayraktar долучали. 

Про це в інтерв'ю “Фокус” розповів речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

“Цей крейсер – це те, що дуже заважало, це флагман Чорноморського флоту, який містив багато апаратури, мав серйозні ударні функції. Знищити такий корабель було дуже непросто. Але наші Сили оборони перехитрили їх – це класика. Я думаю, що не один фільм буде знято по цій операції”, – розповів представник ПС.

Окрім цього, Ігнат наголошує на важливості завданих ударів ракетами StormShadow по різних об’єктах на території Криму. Наприклад, по штабу Чорноморського флоту.

“Севастополь – це не “город русских моряков”, це українське місто, тому удар був красномовним. Вже підтверджені наслідки: знищені пункти управління, вбиті окупанти. Знищення російської авіації на аеродромах — я не буду казати хто, як та якими засобами. Знищення комплексів “Тріумф” з відео підтвердженням. До цього долучалися Сили спеціальних операцій, ГУР — це не тільки Повітряні сили, а усі комплексі. І Гвардійське, і Джанкой, коли по поїзду прийшли боєприпаси”, – розповів представник ПС.

Також Ігнат наголосив, що про ворогові треба бити. Це логістика, забезпечення, бази, пункти управління, наголосив Ігнат.

Нагадаємо, очільник ГУР Кирило Буданов анонсував більше ударів по окупантах в Криму. Адже необхідно продовжувати тиск на країну-агресорку. Зокрема, на півострові.

Читайте також провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *