Ванільний еспресо мартіні: рецепт оригінального коктейлю

Напої, смузі й коктейлі

1. Приготуйте ванільно-медовий сироп. У середній каструлі доведіть до кипіння 1/4 склянки води, мед і ваніль на сильному вогні. Прокип'ятіть 2-3 хвилини, потім зніміть із вогню. Дайте охолонути. Цього сиропу вистачить приблизно на 6 напоїв.
2. За бажанням посипте склянку ванільним цукром.
3. У шейкері змішайте 2-3 чайні ложки медового сиропу, горілку, калуа та еспресо. Додайте лід та енергійно струшуйте протягом 1 хвилини. Процідіть у підготовлену склянку. За бажанням прикрасьте кавовими зернами.

Порада

  • Ванільний цукор можна зробити самостійно, для цього змішайте 1/4 склянки цукрового піску з 1/2 чайної ложки ванілі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *