- Чайну заварку заваріть окропом 150 мл і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть через ситечко. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.
- У кільки видаліть голови і нутрощі, вимийте.
- У сотейник розкришіть два лаврові листи, покладіть половину перцю горошком і гвоздику. Викладіть кільку.
- Зверху посипте лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Залийте чайною заваркою та олією. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменште до мінімуму і варіть 1 годину. Не перемішуйте. Зніміть з вогню і залиште остигати під закритою кришкою три години.
Поради:
- Як рибу можна використовувати салаку чи мойву.
- Посуд для приготування має бути з товстим дном.
Читайте також: