У ХАМАСі готові відпустити російських заручників: дивляться на РФ як на найближчого друга

Політика

Про це заявив член політбюро та голова відділу із зовнішніх зв'язків ХАМАС Муса Абу Марзук, – повідомляє російське пропагандистське «видання» РИА Новости.

“Від російської сторони через МЗС ми отримали список громадян, які мають подвійне громадянство. Ми до цього списку дуже уважно ставимося і ретельно оброблятимемо, тому що ми дивимося на Росію як на нашого найближчого друга”, — сказав він.

За словами Марзука, загалом у списку вісім імен.

“Щодо мирних громадян, які були взяті і зараз перебувають у Газі, ми до них ставимося як до гостей. Зараз ми шукаємо тих людей. Це складно, але ми шукаємо. І як тільки знайдемо, то відпустимо. Попри складнощі через нинішньої ситуації”, – резюмував він.

Нагадаємо, як стало відомо напередодні, у четвер, 26 жовтня, до Москви прибула делегація палестинського угруповання ХАМАС, бойовики якої 7 жовтня здійснили терористичну атаку на Ізраїль із Сектора Гази.

Напад ХАМАСу на Ізраїль: яка ситуація

Вночі 27 жовтня Ізраїль направив танки й війська до Сектора Гази у межах другого рейду. Ізраїльська армія завдала ударів по бойовиках та об'єктах ХАМАСу.

Армії Штатів та Південної Кореї цього тижня провели спільні військові навчання з бойовими стрільбами, щоб відточити свої навички протистояти загрозам “у стилі ХАМАС” з боку небезпечного сусіда Сеулу – Північної Кореї.

Також Сполучені Штати оберуть час та спосіб відповіді на атаки на американські бази на Близькому Сході.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *