Росіяни атакують у Серебрянському лісі: танкісти НГУ розповіли про тактику й мету окупантів

Ексклюзив ТСН

У Луганській області тривають бої, окупанти атакують ЗСУ. В самому Серебрянському лісі, в північно-східній його частині, росіяни щодоби формують невеликі піхотні групи й після потужної артпідготовки йдуть на штурм. Їм протистоять українські захисники.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Олександра Моторного.

Окупанти обстрілюють ЗСУ з артилерії та скидають КАБи

ТСН побувала в Серебрянському лісі, де воює танковий екіпаж 13-ї бригади оперативного призначення НГУ. Тут поміж дерев та під ударами російської артилерії українські захисники пересуваються вночі з ювелірною точністю.

“З артилерії і тому подібне – збільшують інтенсивність пострілів. Авіація – це в них просто, ну постійно! Тобто кожен день авіація! КАБи падають”, – каже боєць.

Окупанти почали активніше атакувати ЗСУ

Захисники України кажуть, що останнім часом у них побільшало роботи через атаки окупантів.

“Малими піхотними групами, за підтримки бронетехніки, танків та артилерії – з північно-східного краю Серебрянського лісу московити без упину тиснуть на південь: у бік Дронівки, Серебрянки та Григорівки. Вочевидь, прагнуть відкинути Сили оборони України за Сіверський Донець”, – зазначає кореспондент ТСН.

Українські захисники ж б'ють по скупченню окупантів. Серебрянський ліс, зізнаються танкісти “Хартії”, дозволяє замаскувати машину, але сильно ускладнює життя, коли міни, снаряди й кулеметні черги лунають зусібіч.

“Дуже інтенсивний іде обстріл! Можеш не розуміти навіть, що це там – твої чи не твої обстрілюють! Якщо навіть запросити якусь підтримку, то не розумієш, чи це тебе підтримали, чи це трошки по тобі вже валять”, – каже  головний сержант танкової роти 13-ї БрОП НГУ “Хартія” “Банан”.

Українські танкісти кажуть, що на цьому напрямку відбуваються навіть дуелі.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 18:00 за 26 січня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, як живуть мешканці Семенівки, які бачать Росію з вікон.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *