Як приготувати смачний гарбузовий пиріг – простий рецепт

Десерти

Гарбузових пирогів забагато не буває, вони різні, зі своїми тонкощами смаку та всі як один корисні.  Пропонуємо рецепт класичного гарбузового пирога, який легко готується.

У цьому рецепті використовується форма діаметром 24 см, відповідно розрахована і кількість інгредієнтів. 

Інгредієнти для приготування гарбузового пирога

  • почищенний гарбуз – 300 г,
  • яйця – 3 шт.,
  • цукор – 250 г,
  • борошно – 250 г,
  • сода – пів чайної ложки,
  • рослинна олія – 200 мл.

Приготування гарбузового пирога

  • Помитий гарбуз почистити,  порізати на шматочки та запекти в духовці до м'якості.  Можна запекти в мікрохвильовій печі – скласти порізаний гарбуз в пакет і покласти в мікрохвильову піч на 5 хв. Результат буде таким самим.
  • Перемолоти шматочки гарбуза блендером до стану пюре.
  • Відділити жовтки від білків.
  • Додати до пюре 3 жовтки, 250гр цукру, пів чайної ложки соди, 200мл рослинної олії Перемішати.
  • Додати 250 г борошна і перемішати.
  • Білки яєць збити зі сіллю та акуратно додати до тіста.
  • Дно форми застелити пергаментом, влити тісто та поставити в духовку на 40-45 хв  при температурі 180 градусів.
  • Перевірити готовність пирога сірником.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *