1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
2. У великій сковороді, придатній для духовки, нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулю та обсмажуйте до м'якості 4-5 хвилин. Потім додайте часник і халапеньйо, обсмажте до появи аромату ще 1 хвилину.
3. Додайте шпинат і готуйте, якщо використовуєте свіжий, 4-5 хвилин, поки він повністю не зів'яне, або якщо він розморожений – 1-2 хвилини, поки не прогріється.
4. Приправте куміном, коріандром, сіллю, перцем і харисою. Готуйте близько 1 хвилини, доки не з'явиться аромат.
5. Перекладіть суміш до чаші кухонного комбайна або блендера та подрібніть до стану пюре. Додайте бульйон і пюре для густоти й однорідності.
6. Протріть сковороду та змастіть антипригарним кулінарним спреєм. Вилийте назад суміш шпинату і дерев'яною ложкою зробіть вісім заглиблень.
7. Обережно розбийте до них яйця. Переставте сковороду до духовки та готуйте, поки яєчні білки повністю не затвердіють, але жовтки все ще трохи хитатимуться, 20-25 хвилин.
8. Посипте шакшуку петрушкою, кінзою та пластівцями червоного перцю до смаку. Подавайте негайно.
Читайте також: