Новий скандал із Шуфричем: нардеп фінансував російських військових у Криму

Ексклюзив ТСН

Одіозного народного депутата Нестора Шуфрича підозрюють у фінансуванні окупаційних військ у Криму. За інформацією ДБР, депутат від забороненої ОПЗЖ, якого й без того підозрюють у державній зраді, платив путінській Росгвардії величезні суми, щоб ті роками охороняли його елітну нерухомість на півострові. До злочинної схеми нардеп долучив й інших топзрадників України.

Подробиці розслідування ДБР та СБУ розповів в ексклюзивному огляді Артем Зябкін на YouTube-каналі TSN.UA.

Працівники ДБР спільно з СБУ задокументували нові докази антиукраїнської діяльності народного депутата Нестора Шуфрича, який уже підозрюється в державній зраді. За даними слідства, фігурант налагодив схему фінансування російських окупаційних угруповань у тимчасово анексованому Криму.

Зокрема, Шуфрич платив гроші Росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на території півострова. Тільки за 3 місяці 2016 року підконтрольна йому компанія сплатила окупантам за ці послуги понад пів мільйона російських рублів.

Росгвардійці мали охороняти недобудований профілакторій загальною площею понад 4,5 тисячі квадратних метрів, розташований біля моря у селищі Сімеїз.

Схема на сотні тисяч рублів

Не обійшлося у схемі й без іншого зрадника України. Виявляється, елітна нерухомість Шуфрича межувала з маєтком його колишнього начальника, колаборанта і кума Путіна – Віктора Медведчука. У фінансових оборудках на користь російського бюджету брали участь підставні компанії дружини Медведчука Оксани Марченко.

Земельна ділянка площею понад 1,5 га, на якій розташовано комплекс, входить до рекреаційної зони та межує з “дачею Медведчука”.

Ця нерухомість була придбана у підприємств, бенефіціарним власником яких була Оксана Марченко. Відповідну угоду підписала компанія, де виконавчим директором є особистий юрист Шуфрича.

Згодом фігуранти організували підписання договору зі структурами Росгвардії на “охорону” об’єкта у Криму, за яким щомісяця переводили на рахунки окупантів сотні тисяч російських рублів. Крім того, підконтрольна Шуфричу компанія регулярно фінансувала бюджет РФ, сплачуючи податки та збори.

У ДБР заявляють, що під час проведення обшуків в офісах компаній, пов’язаних з нардепом, виявлені беззаперечні докази його причетності до фінансування окупантів, зокрема вилучено печатки та документацію. За наявними фактами Шуфричу та його юристу правоохоронці повідомили про чергову підозру в держзраді.

В чому ще звинувачують Шуфрича

У вересні 2023 року просто у власному маєтку під Києвом Нестор Шуфрич отримав першу підозру в держзраді. Його тоді навіть закрили в СІЗО.

Знайшли в будинку Шуфрича і дещо цікавеньке. Гардероб депутата ломився від кітелів радянських і російських збройних сил. Були там і колорадські стрічки, і рашистські медальки.

За даними слідства, одіозний народний обранець роками тісно співпрацював і сумлінно виконував накази колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича – агента ФСБ РФ, завданням якого була координація російської агентури в Україні.

“Одним з основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в України та Росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито “один народ”. Таким чином Шуфрич намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві”, – повідомили в СБУ.

Де тепер Шуфрич

Шуфрич, як і низка членів уже забороненої ОПЗЖ, навіть після повномасштабного вторгнення спробував залишитися в українській політиці. Після заборони частина партії перейшла під крило Юрія Бойка і просто змінила назву на “Платформу за життя і мир”. Інші ж утворили нову парламентську групу – “Відновлення України”. Сподіваємося, правоохоронці ретельно перевірять, чи не працювали ці сумнівні депутати на РФ.

Про самого ж Шуфрича новин зараз мінімум. Він уже від вересня 2023 року перебуває у слідчому ізоляторі та чекає на вирок суду. Якщо вину нардепа доведуть, йому загрожує до 15 років.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео “НОВИЙ СКАНДАЛ ІЗ ШУФРИЧЕМ: нардеп фінансував російських військових у КРИМУ?!”

Нагадаємо, народного депутата від забороненої ОПЗЖ Нестора Шуфрича, який зараз перебуває у СІЗО за підозрою в державній зраді, можуть позбавити депутатського мандата.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *