5 найкращих гібридних сортів огірків: смачні, стійкі до хвороб, дають найвищий урожай

Щоб зібрати великий урожай овочів, необхідно добре підготуватися і попрацювати. Це стосується також огірків. Спочатку треба вибрати гарний сорт, який би був стійким до різних хвороб, перепадів температур і гарно родив. І такі сорти вже є – селекціонери давно вивели гібриди, які мають гарний смак, чудову стійкість і високу врожайність. Розповідаємо, на які п’ять сортів огірків треба звернути увагу, щоб отримати великий урожай.

Які огірки краще – гібридні чи сортові звичайні

Досвідчені городники все ж рекомендують вирощувати гібридні сорти, особливо тим, хто має невеликий досвід у цій справі. Бо гібриди стійкі до різних захворювань, стабільно дають багато плодів, не бояться несприятливих погодних умов і мають чудові смакові якості.

Але гібриди вирощуються лише з першого покоління – F1. Якщо ви хочете зібрати насіння зі своїх огірків, тоді краще вибирати сортові. Бо в наступному поколінні – F2 – рослина вже не має таких високоякісних властивостей.

Які гібриди огірків найсмачніші й мають високу врожайність

Наразі існує величезна кількість гібридних і сортових огірків, втім, є 5 найкращих за своїми смаковими властивостями і надвисокою врожайністю.

  • Міранда. Це ранній гібрид, який посідає перше місце за своєю врожайністю. Огірки мають високу стійкість до захворювань, зокрема борошнистої роси, не бояться різких температурних перепадів. Самі огірочки – яскраво-зеленого кольору, хрумкі, мають довжину до 12 сантиметрів, вкрай соковиті.
  • Лангіно. Це також ранній гібридний сорт огірків із максимально високою врожайністю. Самі огірки подовжені, темно-зеленого кольору, дуже смачні та хрумкі. Цей гібрид вирізняється своєю стійкістю до хвороб і тривалим плодоношенням.
  • Зозуля. Найвідоміший гібрид, який люблять усі українські городники. Огірки середньостиглі, високоврожайні, мають чудовий смак і світло-зелений колір. Плоди цього сорту підходять для вживання у сирому вигляді, соковиті та смачні, але їх не використовують для засолювання і маринування.
  • Кібрія. Ці огірки мають високу врожайність, пружні, хрумкі соковиті й без гіркоти, тому ідеальні для консервації. Гібрид підходить для вирощування у теплиці й відкритому ґрунті, не боїться хвороб.  
  • Гектор. Ранньостиглий гібрид, що запилюється бджолами. Має темні пружні плоди з пухирцями й шипами. Огірки мають чудовий смак, тонку шкірку, соковиті, без гіркоти. Плоди підходять як для консервації, так і для сирого вживання.

Читайте також:

Цей сорт помідорів завжди рясно родить: невибагливий у догляді, плоди м’ясисті та смачні

Коли сіяти перець на розсаду у лютому, березні 2024 року за місячним календарем

З одного куща зберете ціле відро: 7 сортів картоплі, які дають найвищий урожай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *