Вбивство баскетболіста з України Єрмакова: нові подробиці про нападників

за кордоном

У Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова, який виступав за команду ART Giants із Дюссельдорфа. Німецька поліція заарештувала двох підозрюваних – це 14-ти та 15-річний хлопці, які скоїли напад на українця на головному вокзалі Обергаузена.

Як пише BILD, увечері 10 лютого німець турецького походження, 15-річний Мерт В., на вокзалі міста Обергаузен напав із ножем на кількох людей. Один із них загинув – 17-річний український баскетболіст Володимир Єрмаков. Ще один його партнер по команді – Артем Козаченко – опинився у лікарні в тяжкому стані.

За даними поліції, нападник завдав двом українцям дев'ятьох ножових поранень у груди та живіт.

“Його очевидно не хвилювало, що він може когось убити. Під час арешту він не виявив жодних ознак каяття. Мабуть, він заціпенів від численних кримінальних злочинів і зіткнень із поліцією”, – розповіли в поліції.

За даними німецьких правоохоронців, до нападу на українських спортсменів 15-річний підліток скоїв безліч інших злочинів і перебував на обліку в поліції землі Північна Рейн-Вестфалія.

Окрім двох українських баскетболістів, Мерт В. також напав на 13-річну дівчинку з Лівану та 14-річного школяра із Сирії. Вони хотіли допомогти, коли побачили, що підліток ударив ножем баскетболістів.

“У них були травми рук і кистей, а не глибокі ножові поранення у живіт і груди, як у молодих людей з України. Вони також зазнали серйозних поранень, але, на щастя, не небезпечних для життя. Одного з них уже виписали з лікарні”, – розповіли подробиці поліцейські.

Окрім Мерта В., правоохоронці також заарештували в місті Герне 14-річного німця грецького походження. Його вистежили завдяки камерам відеоспостереження. За версією слідства, він також брав участь у нападі, проте не завдав ножових поранень українцям.

“Це незбагненний вчинок, безглуздий. Нападник навмисно шукав конфлікту зі значно старшим, високим та атлетично складеним українцем, а потім безжально застосував ніж”, – сказав BILD на умовах анонімності офіцер поліції.

Деталі про вбивство баскетболіста Єрмакова та про підозрюваних підлітків читайте за посиланням.

Нагадаємо, в МЗС України взяли на особливий контроль розслідування вбивства баскетболіста в Німеччині. Українські консули також контролюють лікування іншого постраждалого українця в лікарні Ессена. Його стан стабільний.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Жахливе вбивство українця у Німеччині: на двох підлітків-баскетболістів напали з ножами!

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *