Зеленський легалізував медичний канабіс: основні положення документа

Події

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №7457 про медичний канабіс. Він запрацює через шість місяців після його опублікування, тобто від середини липня 2024 року.

Про це свідчить документ на сайті Верховної Ради.

Зазначимо, що згідно з законом, розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання вважатиметься злочином і розслідуватиметься поліцією відповідно до законодавства.

Основні положення документа

Окрім покарання за розповсюдження марихуани для рекреаційного споживання, законопроєктом передбачено:

  • виробництво ліків жорстко контролюватиметься на всіх етапах;
  • вирощування дозволено лише юрособам, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат, під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції. Кожен кущ матиме індивідуальне кодування, щоб відслідковувати рух рослин до пацієнта;
  • препарати на основі медканабісу можна буде отримати лише за електронним рецептом. Його лікар виписуватиме пацієнтові відповідно до його стану, як це зараз відбувається з морфіном;
  • виробництво ліків контролюватиметься на всіх етапах.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2023 року депутати з фракції “Батьківщина” зареєстрували в парламенті проєкт постанови про скасування рішення ВР про ухвалення у другому читанні та в цілому проєкту закону про легалізацію медичного канабісу.

Раніше, ще в лютому 2023 року, у профільному комітеті Ради підтримали законопроєкт про використання медичного канабісу. Президент Володимир Зеленський також виступив за легалізацію медичного канабісу і використання таких ліків для всіх, хто цього потребуватиме.

Український парламент 21 грудня 2023 року у другому читанні проголосував за легалізацію медичного канабісу в країні, що дозволяє використання ліків на основі конопель, їхнє виробництво та наукові дослідження. Загалом “за” віддали свої голоси 248 нардепів.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ВР проголосувала законопроєкт про медичний канабіс!

Раніше парламентарі повідомляли, що після закінчення війни в Україні близько 4 мл осіб потребуватимуть ліків на основі медичного канабісу.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *