Як Росія намагалася обдурити українську ППО і коли буде нова атака: всі подробиці

Ексклюзив ТСН

Росія знову масовано обстріляла  Україну. Київщина, Полтавщина, Харківщина, Запоріжжя, Львівщина, Франківщина — ракетний залп з більш ніж 20 ракет різних типів націлився на різні регіони країни. Попри те, що подібні атаки за два роки війни стали для України буденністю, цього разу від рашистів були і “сюрпризи”. Кілька російських ракет обрали незвичну траєкторію, а у Повітряних силах попереджають про нову небезпеку.

Як рашисти намагалися обдурити українську ППО і коли можуть вдарити знову, розповів в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналіст Артем Зябкін. 

Київщина під ударом

Ці кадри шокують. Мер багатостраждальної Бучі, що під Києвом, опублікував приголомшливі кадри наслідків прильоту неподалік містечка. На відео, у селі Буда-Бабенецька, від падіння ракети утворилась багатометрова вирва, що скоріше схожа на метеоритний кратер. Навкруги ж лише обвуглені дерева. 

На щастя, як повідомляють у Київській обласній військовій адміністрації, всі ворожі ракети в області були збиті силами оборони, ніхто з місцевих не постраждав. Жителі столиці чули звуки вибухів від вправної роботи сил ППО.

У Повітряних силах звітують — за ніч ворог випустив по Україні 26 ракет різних типів: крилаті та балістичні. Збити вдалося лише половину з них.

Чи не вперше в офіційну статистику увійшла нова “російська” ракета — KN-23. За словами експертів, вона балістична і схожа на російський “Іскандер” як на вигляд, так і по характеристикам, утім є одна деталь. Росія могла їх отримати лише від Північної Кореї, яка має їх на озброєнні і віднедавна поставляє їх для потреб російської армії. 

Ігнат попередив

Нічною атакою рашисти можуть не обійтися, попереджає українців речник ВПС Юрій Ігнат. За його словами, 14 лютого Москва отримала чергового “ляпаса” — бійці ГУР потопили великий десантний корабель “Цезар Куніков”. Кремль хоче помсти.

Читайте провідні новини дня:

Але не корейськими ракетами єдиними. Як повідомляють моніторингові пабліки, вночі 15 лютого ворожі крилаті ракети постійно маневрували: змінювали рух та навіть буквально кружляли околицями Києва та Львова. Зранку мер Львова Андрій Садовий повідомив, що є влучання по місту.

Згодом у Мережі з’явились й інші фото наслідків прильоту по Львову. За словами Садового, рашисти поцілили у школу та дитсадок. Є поранені. 

Наслідки обстрілів

Також у Львові рашисти суттєво пошкодили кілька енергетичних об’єктів, зокрема одну з трансформаторних підстанцій, повідомляють у Міністерстві енергетики. Через це знеструмлений один з об’єктів інфраструктури, який саме — не уточнюють.

Поцілив ворог і по двох інших областях на Заході. За даними голови  обласної адміністрації Хмельниччини Сергія Тюрін, є прильоти по цивільних об’єктах та щонайменше троє поранених. Прилетіло і на Івано-Франківщині, на щастя обійшлося без жертв. 

Росія атакувала Миргород та Запоріжжя

Дісталося й іншим регіонам. Під російський удар вчергове потрапила Полтавщина. За даними місцевої ОВА, прилетіло поблизу Миргорода. Додаткових деталей у владі не наводять, утім додають, що обійшлося без втрат серед цивільних.

Прилетіло і по Запоріжжю. Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що російські ракети цілили по промзонах міста, а їх уламки пошкодили і цивільні будинки, поранивши щонайменше 6 людей. Одна з постраждалих у важкому стані, за її життя борються лікарі. 

Прилетіло і поблизу Дніпра — про це повідомив місцевий голова ОДА Лисак. Найбільше ж від російської атаки постраждала Харківщина. Ворог вкотре вдарив по жителях Чугуєва і знову балістикою.

Команда ТСН.ua вкотре закликає українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Ваша обачність врятує вам життя! 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Як Росія НАМАГАЛАСЯ ОБДУРИТИ українську ППО? Коли нова атака?!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *