“Мультики Путіна”: наскільки небезпечною є зброя Росії у космосі — експерт

за кордоном

Проєкт розміщення потужної зброї в космосі, яким багато років займаються в Росії, є черговими “мультиками Путіна”, якими російські військові конструктори потішають самолюбство господаря Кремля, не досягаючи при цьому значних успіхів.

Таку думку висловив військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі телеканалу “Еспресо”

“Усі ті “мультики Путіна”, які він показував у 2018 році, залишились [нереалізованими]. Навіть ті ж специфічні проєкти “Буревісник” та “Посейдон”. Ці ракети хоча б змогли полетіти в дослідних зразках. Все інше, зокрема те, через що сполошились у Білому домі й Конгресі, заявивши, що в росіян є протисупутникові можливості з ядерним реактором, існує лише на папері та в головах пропагандистів”, – пояснив експерт.

За його словами, Росія проводить дослідження з можливості розмістити в космосі зброю масового знищення ще від 2010 року, але без особливих успіхів. Тому він вважає дивним той переполох, який почався в США.

“На щастя, сьогодні не доводиться говорити, що росіяни змогли вигадати якусь потужну зброю, яка буде працювати в космосі”, – підсумував Іван Киричевський.

Нагадаємо, влада США заявила про секретну “загрозу національній безпеці”. За даними ЗМІ, йдеться про ймовірні плани Росії розмістити ядерну зброю в космосі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *