Як швидко почистити засалені рукави й комір пуховика без прання: плями зійдуть самі

Різне

Якщо забруднився пуховик, засмальцьовані рукави чи косметика на комірі, не варто одразу кидати річ до машинки чи здавати її до хімчистки. Досвідчені господині знають кілька простих методів, як швидко позбутися бруду з верхнього одягу, і радо поділилися своїми секретами. Розповідаємо, як відчистити засалені рукави та комір пуховика без прання.

Як легко і швидко почистити засмальцьований пуховик без прання

  • Нашатир і перекис водню. Суміш таких інгредієнтів швидко розчиняє плями, тому за кілька хвилин ваш пуховик стане чистим і свіжим. Візьміть по одній столовій ложці перекису й нашатирного спирту, розмішайте, змочіть губку, нанесіть на плями і дайте відпрацювати 5 хвилин. Потім ретельно змийте розчин водою.
  • Крохмаль і сіль. Щоб приготувати такий засіб для чищення, змішайте сіль і крохмаль у рівних частинах, додайте воду, щоб утворилася пастоподібна суміш. Нанесіть пасту на забруднені ділянки на 10 хвилин і зітріть вологою губкою.
  • Нашатирний спирт і засіб для миття посуду. Візьміть 50 грамів мийного засобу, додайте столову ложку нашатирного спирту. За допомогою губки нанесіть засіб на плями, легенько потріть і залиште розчин відпрацьовувати на пів години. Потім протріть оброблене місце вологою губкою або серветкою. Такий засіб підійде для свіжих плям і курток світлих кольорів.
  • Господарське мило. Натріть зволожені засмальцьовані ділянки господарським милом і залиште на 40 хвилин. Потім зітріть залишки мила вологою серветкою або губкою.
  • Перекис водню. Таким способом добре відчищати засмальцьовані ділянки. Розведіть три столові ложки перекису в склянці теплої води, нанесіть розчин на брудні місця ватним диском і протріть плями зубною щіткою. Залиште відпрацьовувати розчин на 20 хвилин, потім протріть вологою серветкою.

Читайте також:

Не викидайте старі рушники, вони вам точно знадобляться: що можна пошити

Штори не м'ятимуться під час прання: маленька хитрість, про яку мало хто знає

Наклейте на вікно шматок пінопласту – і не пожалкуєте: коли відчуєте результат, стрибатимете від щастя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *