“Допомагаємо піхоті”: як артилеристи “мінусують” ворога на Авдіївському напрямку

Ексклюзив ТСН

На Авдіївському напрямку не припиняються штурми окупантів. Впродовж місяців запеклих боїв росіяни змогли проломити оборону міста, задавивши її кількістю путінської армії. Аби зберегти людей – Збройним силам довелося відійти, займаючи нові рубежі оборони. І на них нині тривають бої.   

Що відбувається на одній із найгарячіших ділянок фронту – розповів кореспондент ТСН Іван Петричак.

Тут постійно лунає гуркіт вибухів. Так Авдіївський напрямок звучить з відстані артилерійського пострілу. Росіяни працюють по нашій піхоті, йдеться у сюжеті.

Українська артилерія готується до відповіді. Подавити противника має розрахунок 71-ї єгерської бригади.

“Заряджання”, – каже командир бригади.

Командир гармати Володимир поспішає. Окупанти знову активізувалися і чи втримається наша піхота – багато в чому залежить саме від його вогневої підтримки.

“Ситуація на Авдіївському напрямку нині надскладна. Окупанти влаштовують штурми по кілька разів на день і от завдання нашої артилерії – не допустити стрілецьких боїв. Із снарядів треба буквально створити занавіс від окупантів, аби ті не змогли підійти ближче”, – розповідає кореспондент ТСН. 

“Відновлено! По скупченню працюєте? Ну скоріш за все зараз йде штурм. То ми зараз працюєм, щоби … (із рації чути: приціл-приціл: 373-373 – ред.)”, – каже командир.

Проте записувати довгі інтерв'ю нині – немає часу. Робота в армійців надактивна. Однак за два роки війни до польових умов і складних завдань хлопці звикли. Війна для них стала звичайною буденною роботою.

“Я на своїй землі, я звідси, з Донбаса. І захищаю свою землю. Все що можу, то і роблю”, – каже навідник.

Старенька американська гармата 105-го калібру теж робить свою справу.

“Дуже-дуже точна. Велика снайперська гвинтівка”, – коментує військовий.

Гармата 105-го калібру відбиває штурми, палить окупантам техніку, бліндажі, склади з боєприпасами. І сьогодні той випадок, коли артилеристи не лише роблять свою роботу, але й побачать результат.

“От п’ять снарядів – результат роботи – хай Бог милує. Рознесено все вщент, попали в БК. Результат– афігєнний! Оце робота! Дякую хлопцям”, – коментує командир гармати.

На відео, яке опублікували окупанти, видно вигорілі вщент боєприпаси – а це означає, що принаймні кілька наступних днів на цьому напрямку буде легше, ніж могло б.

“Плюс для піхоти перш за все! Ми допомагаємо тільки піхоті, щоб їм там було легше на передку”, – пояснює командир

Десь наша піхота може відходити, аби зберегти людей, а десь – й сама пробувати йти вперед і займати нові рубежі. Кожен цей крок – забезпечує артилерія. Були б лише снаряди, кажуть бійці. Поки їх нам доводиться рахувати, коли противник дефіциту не відчуває. І саме це – тисне на психіку. 

“Психологія людей, самі розумієте – різна. Хтось плаче, хтось сміється. Але… Робимо справу. Ну та які скарги – скоріше москалів погнати, які скарги. А так – воюється як воюється”, – каже військовий ЗСУ.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Авдіївський напрямок досі ГАРЯЧИЙ: ЗСУ рубають штурми ворога снарядами – РЕПОРТАЖ ТСН

Нагадаємо, ЗСУ трималися 10 років і хитрощами не дали росіянам влаштувати котел в Авдіївці.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *