Як розпізнати надзвичайно розумних людей: вони мають унікальну рису характеру

Різне

Науковці вирішили визначити й систематизувати риси характеру людей, які мають надзвичайно високі розумові здібності. Розповідаємо, за якими критеріями можна встановити, що людина дуже розумна, посилаючись на дослідження вчених.

Яка визначальна риса розумних людей: дослідження науковців

Коли виникає якась вкрай складна життєва ситуація, люди поділяються на дві групи. Перша група нездатна вирішити проблему. А друга може з легкістю впоратися зі складнощами і продовжуватиме рух уперед. Така здатність прямо пов’язана з підвищеним інтелектом, тому це і є визначальна риса – спроможність людини впоратися з будь-якими проблемами. І справа тут зовсім не в успішно закінченій школі чи вищий освіті, як пише PsyBlog.

А справа ось у чому. Вчені під час проведення експерименту зробили важливе відкриття стосовно сумлінності – це якість, що означає старанність, організованість та надійність. У дівчат простежується прямий зв’язок між сумлінністю та інтелектом. Тому науковці дійшли висновків: дівчата, які прибирають у своїх кімнатах, старанно навчаються, дотримуються розпорядку дня та своїх планів, мають вищі показники інтелекту.

Із хлопцями все зовсім навпаки – ті, що схильні до розслабленості та деякої недбалості, мають вищий IQ. Хоча це зовсім не означає, що неорганізованість є ознакою геніальності, але показує досить цікаву різницю між хлопцями та дівчатами.

Як характер і темперамент людини впливає на рівень її інтелекту

Науковці також вирішили дослідити характер і темперамент учасників експерименту. І визначили, що інтроверти, які надають перевагу тиші та спокою, мають вищі розумові здібності й кращі показники в навчанні, оскільки вони більш спокійні, врівноважені і менше відволікаються від поставлених завдань.  

Хоча, як виявили вчені, йдеться не лише про характер. Страх також відіграє неабияку роль в досягненні успіхів. Ті студенти, які більше хвилюються за свою успішність, показують кращі результати в навчанні. Тому науковці дійшли висновків, що легке занепокоєння може мотивувати до досягнення успіхів.

У підсумку експерименту вчені закликали всіх причетних до освітнього процесу знаходити індивідуальні підходи до кожного учня. Оскільки діти мають як слабкі, так і сильні сторони, які можна адаптувати, щоб учні ефективно використовували всі свої природні здібності. Зокрема, якщо дитина не дуже успішна в навчанні, її необхідно залучати до інших занять, поза межами традиційних уроків.

Читайте також:

Як колір волосся впливає на здоров’я і тривалість життя: приголомшливі висновки експертів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *