Наступ ворога на Лимано-Куп’янському напрямку: відбулися 11 боїв, ЗСУ взяли полонених

Війна

Російські війська продовжують наступальні дії на Лимано-Куп’янському напрямку. Протягом доби там відбулися 11 бойових зіткнень, під час яких ворог зазнав втрат і п’ятеро окупантів потрапили в полон до ЗСУ.

Про це спікер ОСУВ “Хортиця” Ілля Євлаш повідомив у ефірі телемарафону 22 лютого.

“Станом на зараз у смузі відповідальності ОСУВ “Хортиця” відбуваються жорсткі бойові дії. Противник продовжує свої наступальні дії на Лимано-Куп’янському напрямку”, – сказав Євлаш.

Ситуація на Лимано-Куп’янському напрямку

Зокрема, там ворог протягом доби доби 725 разів обстріляв позиції ЗСУ з усіх наявних видів артилерії, танків, гранатометів. Загарбники також завдали 29 ударів дронами-камікадзе і 10 разів застосували авіацію – Су-34 та Су-25. Водночас не виконали завдання 97 російських дронів.

“Від двох до шести керованих авіаційних бомб за один раз скидають російські винищувачі на цій ділянці фронту”, – зазначив речник ОСУВ “Хортиця”.

Протягом доби там відбулося 11 бойових зіткнень, під час яких російські війська втратили 398 бійців, ще п’ятеро окупантів поповнили обмінний фонд.

Читайте провідні новини дня:

Українські захисники уразили 138 одиниць російських озброєння та техніки: зокрема, шість БМП, п’ять МТ-ЛБ, 10 гармат різних типів, 15 автомобілів, система ППО “Стріла-10”, станції радіоелектронної боротьби “Дзюдоїст” та “Стриж”.

Нагадаємо, напередодні Євлаш пояснив, що Куп'янськ залишається основною метою для окупантів на Харківщині, адже там є залізниця і можна розмістити логістичний хаб для забезпечення угруповання російських військ.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Ворог активізувався на всіх напрямках, а в Україні брак боєприпасів! Аналітик про подальші дії

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *