“Ліверпуль” в екстратаймах здолав “Челсі” з Мудриком та здобув Кубок англійської ліги (відео)

Спорт

“Ліверпуль” переміг “Челсі” українського вінгера Михайла Мудрика у фінальному матчі Кубка англійської ліги. Основний час поєдинку на стадіоні “Вемблі” в Лондоні завершився з рахунком 0:0, а в екстратаймах “червоні” вирвали перемогу – 0:1.

У першому таймі “пенсіонери” були дуже близькими до того, щоб вийти вперед. На 33-й хвилині Рахім Стерлінг вразив ворота “мерсисайдців” після передачі Ніколаса Джексона, але після перегляду відеоповтору (VAR) арбітр скасував гол через офсайд.

Після перерви вже команда Юргена Клоппа опинилася в аналогічному становищі. На 60-й хвилині Вірджил Ван Дейк ударом головою замкнув подачу Ендрю Робертсона з лівого флангу. Проте, переглянувши відеоповтор, рефері скасував гол через те, що Ватару Ендо, який впливав на епізод, перебував у положенні поза грою.

Зазначимо, що наприкінці другого тайму на поле вийшов Мудрик – на 90-й хвилині українець замінив Джексона.

Тож в основний час матчу команди не змогли визначити переможця, відтак гра перейшла до екстратаймів.

У другому овертаймі “червоні” вирвали перемогу – на 118-й хвилині Вірджил Ван Дейк головою пробив у дальній кут після подачі з кутового від Константіноса Цімікаса.

Огляд матчу “Челсі” – “Ліверпуль”

Таким чином, “Ліверпуль” удесяте в історії завоював Кубок англійської ліги, що є рекордом. Раніше мерсисайдський клуб тріумфував у цьому турнірі в 1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003, 2012 та 2022 роках.

Читайте також:

“Арсенал” без Зінченка розтрощив “Ньюкасл” і продовжив гонитву за лідерами АПЛ (відео)

“Манчестер Сіті” обіграв “Борнмут” із Забарним та впритул наблизився до “Ліверпуля” в АПЛ (відео)

АПЛ: “Евертон” з Миколенком втратив перемогу над “Брайтоном”, “Манчестер Юнайтед” зазнав поразки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *