Якщо ви не дуже любите ходити по кав’ярнях, а обожнюєте свою затишну кухню, тоді вам обов’язково треба приготувати такий напій. А щоб кава вдалася такою ж смачною, як у брендованій кав’ярні, варто скористатися рецептом приготування напою з густою пінкою з розчинної кави. Розповідаємо, як приготувати запашну каву зі щільною збитою пінкою без кавової машини.
Як приготувати каву з глянцевою пінкою без кавової машини в домашніх умовах
Щоб приготувати вдома каву зі стабільною пишною пінкою, такою, як подають у найдорожчих кав’ярнях, скористайтеся цим простим рецептом. Найкраще готувати напій у глибокій і широкій чашці, щоб потім розділити на кілька порцій.
Інгредієнти:
- 2 столові ложки розчинної кави;
- 4 чайні ложки цукру;
- 200 грамів молока 3,2%;
- склянка води.
Спосіб приготування:
- Спочатку треба засипати до чашки каву й цукор, добре розмішати.
- Потім додаємо 1 столову ложку води кімнатної температури, добре розмішуємо суміш, поки вона не посвітлішає.
- Розмішуючи, додаємо ще одну ложку води, продовжуємо мішати, поки суміш не стане помаранчевою.
- Знову повторюємо додавання води і перемішування. Мішаємо доти, доки кава не стане пишною та пухкою, до утворення малесеньких бульбашок.
- Доводимо молоко до кипіння і заливаємо його в кавову суміш з висоти, поки напій не запіниться.
- Ретельно розмішуємо суміш з молоком – і ваш кавовий напій з густою оксамитовою пінкою готовий.
- За бажанням кавову суміш можна розділити на дві порції, одну використати, а другу поставити до холодильника до наступного разу. Цю суміш можна тримати в холодильнику до 5 днів.
Читайте також:
Як зробити каву насиченішою та ароматнішою: секрети вишуканого й досконалого смаку
Для чого досвідчені кулінари обсмажують макарони перед приготуванням: ця хитрість вас здивує