Головки будуть розміром з кулак: просто додайте це у воду, коли підживлюватимете часник

Різне

Напевно, всі господарі мріють виростити на своєму городі багато часнику, та ще й великого розміру. І це цілком можливо, головне, не забувати про його підживлення. Тоді всі овочі матимуть великі розміри. Розповідаємо, чим найкраще підживлювати часник, щоб отримати рекордний урожай.

Чим найкраще підживлювати часник навесні

  • Азотні добрива. Часник добре реагує на таке підживлення. Для цього необхідно взяти 20 г засобу й розчинити його в десяти літрах води. Грядку треба поливати з розрахунку три літри на один квадратний метр. Якщо вирішите застосовувати нітроамофоску, потрібно взяти 30 г засобу на 10 л води.
  • Добрива, що містять аміак. Можна застосовувати аміачну селітру. Для цього 30 г добрива треба розвести в десяти літрах води. Таке підживлення потрібне рослині для зростання і розвитку. Але варто вибирати один вид добрив, щоб не загубити часник.
  • Нашатирний спирт. Такий засіб чудово допоможе впоратися зі шкідниками й захистить часник від хвороб. Для цього треба в десяти літрах води розвести 3 ст. л. нашатирного спирту. Поливати часник необхідно вкрай обережно, щоб розчин не потрапив на пір’я рослини, бо воно може пожовкнути. Таке добриво також корисне, якщо часник раптом захворів і почав жовтіти. Під час поливання треба слідкувати, щоб підживлення потрапляло під корені рослини, тоді вона швидше одужає.
  • Калійні добрива. Для того, щоб часник мав великі головки, його треба підживлювати добривами, що містять калій. Таке підживлення продається в будь-якому спеціалізованому магазині. Якщо його застосувати, результат буде разючим – часник виросте розміром з кулак.

Читайте також:

Коли найкраще сіяти чорнобривці 2024 року: як зробити це правильно, щоб зійшла кожна насінина

Призабутий спосіб висаджування картоплі — з двох соток буде понад тонна урожаю за будь-якої погоди

Цим рослинам заморозки не страшні: що можна сіяти й садити в березні на городі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *