“Там зосереджені залізничні колії”: полковник ЗСУ розповів про можливий наступ РФ на Харківщині

Війна

Окупаційні війська Росії найближчим часом намагатимуться захопити селище Куп'янськ-Вузловий на Харківщині.

Про це в ефірі “Еспресо” розповів військовий експерт, полковник ЗСУ та речник Генштабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов.

Він зазначив, що ворог намагатиметься зафіксувати перевагу в живій силі та техніці. Наразі росіяни намагаються скористатися тим, що нам критично бракує артилерійських боєприпасів.

“Тобто ворог буде сунути вперед. Для росіян важливий контроль над залізничними лініями та вузлами, а це означає, що найближчим часом противник сконцентрує свої зусилля для того, щоб взяти під контроль населений пункт Куп'янськ-Вузловий тому, що саме там зосереджені залізничні колії, які мають напрямок до території РФ. Ворогові дуже важливо тримати під контролем саме цей залізничний вузол”, – пояснив він.

Владислав Селезньов також додав, що окупанти намагатимуться відтіснити підрозділи ЗСУ якомога далі від Волновахи.

“Тому що відстань від Вугледара до Волновахи – близько 20 км, а це означає, що наша далекобійна артилерія може ефективно працювати по залізничному вузлу Волновахи. Також ворог нарощуватиме зусилля щодо будівництва лінії залізничного сполучення вздовж Азовського узбережжя, щоб мати резервні шляхи постачання військово-технічного майна”, – резюмував експерт.

Нагадаємо, російська армія просунулася в районі Бахмута – в ISW назвали наступне місто ворога.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *