Російська армія просунулася у районі Бахмута: в ISW назвали наступне місто ворога

Війна

Американські аналітики стверджують, що російські військові сили просунулися на захід від Бахмута на тлі продовження позиційних боїв.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

Аналітики, посилаючись на російські джерела, заявляють, що російські війська начебто просунулися на північну та південно-східну околицях Іванівського і рухаються до центру населеного пункту.  

Речник українського Групування військ “Хортиця” капітан Ілля Євлаш зазначив, що кадировські підрозділи “Ахмат” наступають на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Курдюмівки, намагаючись прорватися до Часового Яру (на захід від Бахмута). 

Українські та російські джерела зазначали, що важкі бої тривають:

  • на північний захід від Бахмута поблизу Богданівки; 
  • на захід від Бахмута біля Іванівського; 
  • на південний захід від Бахмута в районі Андріївки, Кліщіївки, Курдюмівки. 

Підрозділи російського 331-го гвардійського повітряно-десантного (ВДВ) полку (98-ма дивізія ВДВ) продовжують діяти на північний захід від Бахмута між Богданівкою та Іванівським. Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що нещодавно на Бахмутському напрямку прибули підрозділи 102-го мотострілецького полку (150-а мотострілецька дивізія 8-ї загальновійськової армії (ОГА) Південного військового округу (ПВО) і просунулися на північний схід від Іванівського”, – йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що росіяни наближаються до Часового Яру на Бахмутському напрямку.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *