Розвідка Британії проаналізувала “успіхи” РФ після захоплення Авдіївки

Події

Після втрати Авдіївки українськими військовими російська армія намагається закріпитися на захоплених позиціях.

Про це йдеться у новому звіті розвідки Британії.

За даними британських розвідників, територія на захід від Авдіївки залишається в центрі зусиль російського наступу на сході України. Росіяни від часу захоплення Авдіївки просунулися на 6 км від центру міста.

“Росія майже напевно отримала контроль над кількома селами в районі Ласточкиного, Степового та Сєверного. Ці тактичні здобутки слугують головним чином консолідації російських позицій довкола Авдіївки”, – йдеться в огляді.

Окупанти, ймовірно, намагаються нарощувати темп на цій осі, скориставшись, зокрема, перевагою того факту, що там менше фіксованих, добре захищених позицій і міської забудови, які українські сили можуть використовувати для оборони.

Захоплення Авдіївки росіянами – що відомо

Російська окупаційна армія нещодавно просунулася на захід і північний захід від Авдіївки на Донеччині. Загарбники продовжили свій наступ у цьому районі 28 лютого.

Ситуація на фронті стабільно тяжка, щодня українські воїни відбивають десятки атак на різних напрямках.

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади (ОШБр), яка брала участь у боях за Авдіївку, Максим Жорін розповів нові деталі про те, як окупаційні війська Росії захоплювали Авдіївку на Донеччині.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *