Їхали затримувати колаборантів: окупанти вдарили з дрона по машині правоохоронців (фото)

Війна

На Куп'янщині правоохоронці дивом вціліли від російського дрона, який спробував завадити роботі поліціянтів. Слідчий Микола Харченко розповів, що вони з колегами звук безпілотника впізнали одразу і зрозуміли, що ціль – вони.

Про це розповів начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, в машині їхало троє правоохоронців – дільничний на пасажирському сидінні та оперативник за кермом. Дрона ніхто не бачив, але характерний звук не залишав сумнівів в тому, що вони – мішень.

Спочатку спробували відірватися, але швидко зрозуміли, що цього зробити не вдасться. Першим зорієнтувався водій, каже Микола Харченко. Саме він за секунди ухвалив рішення стрибати з машини. Миттєво дав команду вистрибувати, цієї ж секунди пролунав вибух.

“Ми вистрибнули за долі секунд до того, як дрон скинув гранату. Вона поцілила в задню частину автомобіля, а водій стрибав останнім, фактично вже в момент влучання”, – розповідає Микола Харченко.

У нього та в його колег – контузії, але, на щастя, всім вдалося врятуватися.

“Все сталося прямо посеред вулиці – ворог полює на нашій території, намагається вбити та залякати тих, хто зараз на звільнених територіях викриває колаборантів та зрадників. Але росіянам це не вдасться – опергрупа ту справу, по якій їхала на виїзд, залишати не збирається. Як і десятки інших. І обов'язково доведе до кінця”, – наголосив Болвінов.

Нагадаємо, російська армія 7 листопада нанесла удар, ймовірно, із реактивної системи залпового вогню “Смерч” по селі Багатир Волноваського району. Внаслідок цього загинули місцеві мешканці. Правоохоронці вже розслідують цей факт порушення законів та звичаїв війни.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *