Такий метод може зацікавити багатьох українських городників, адже він досить незвичайний.
Основний секрет цього способу полягає в тому, щоб використовувати для вирощування культури ґрунт з додаванням 5% (від загальної маси) морських водоростей. Саме від них залежить, як добре проросте насіння, і як багато паростків приживеться.
А найголовніше полягає в тому, що більшість серйозних хвороб, наприклад, “чорна ніжка”, з'являються вкрай рідко або взагалі не нагадують про себе.
А коли розсада пересаджується, рекомендовано додавати у кожну лунку невелику кількість хлорели — мікроскопічних одноклітинних зелених водоростей. Вона, кажуть японці, сприяє укоріненню.
Також варто додати до ґрунту 1-2 ст. ложки подрібненої у порошок яєчної шкаралупи — це захищатиме майбутні кущики огірків від капустянки. Вирощувати насіння радять у паперових склянках, які розкладаються з часом.
Після пересаджування експерти радять додатково полити кожен кущик 0,5 л води.
Як мульчування японці використовують солому, якою прийнято накривати грядку шаром у 3 см. А ось якщо додати підживлення на основі азоту, то огірки вийдуть дуже соковитими і солодкими, незалежно від сорту.
Читайте також: