Експерти назвали найкращий сорт буряка для борщу: завжди виростає великим, соковитим і солодким

Різне

Якщо ви шукаєте, який сорт столового буряка найсолодший, найсоковитіший та ще й має великі коренеплоди, варто прислухатися до порад експертів.

Сьогодні існує чимало сортів буряка, які підходять для вирощування вдома на грядці. Підбирають їх за кількома важливими ознаками, як-от легкість у вирощуванні, солодкість, соковитість, розмір. Втім, зазначають фахівці, важливу роль відіграє також якість ґрунту, в якому ви плануєте вирощувати культуру.

Коли йдеться про ранньостиглі сорти, а саме такі найчастіше вирощують українці в домашніх умовах, то найкращим за низкою різних ознак вважають саме сорт “Акація”. Його головна особливість полягає у стійкості до хвороб, які найчастіше з'являються у буряків, а ще він може запросто витримати навіть тривалу засуху.

Плоди “Акації” виростають великими, соковитими і солодкими, з вмістом цукру понад 18%, що й робить цей буряк ідеальним для приготування різноманітних страв, зокрема і легендарного українського борщу.

А якщо навіть такому сорту не вистачає солодкого присмаку, можна звернутися до народних порад. Щоб додати солодкості і соковитості, змішайте 1 ч. ложку харчової солі і відро звичайної води. Цього домашнього добрива вистачить на 1 кв. метр.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *